Vrouw in de techniek – Nicole

13 augustus 2024

Nicole is lead engineer bij DWT techniek en advies en haar directe collega's zijn alleen maar mannen.

Carrière pad

“Na de HTS vond ik werk bij een installatiebedrijf in Amsterdam, maar daarna wilde ik toch weer naar Zeeland en ben ik bij een Zeeuws installatiebedrijf gaan werken. De overstap naar DWT heb ik gemaakt vanwege de sfeer in het familiebedrijf en het directe contact met klanten. Daarnaast is DWT een organisatie in de groei, het is mooi om te zien dat er tijd vrijgemaakt wordt voor de ontwikkeling van het personeel en het bedrijf.”

Functie

“Ik heb een breed pakket, van woningbouw tot utiliteitsbouw en ik vind het erg leuk om de wensen van een klant te vertalen naar de techniek. Ieder mens is anders en elke vraag is anders. Dit zorgt dat het werk zo uitdagend blijft. Mijn advies is van veel factoren afhankelijk. Zo heb ik bijvoorbeeld te maken met het financiële plaatje van de klant. Ik kan wel kwalitatief het beste advies geven, maar ik moet wel oog houden voor het budget van de klant. Tijdens het eerste contact vind ik het belangrijk om goed te luisteren. Door de ontwikkelingen, met name op het gebied van duurzaamheid, blijft het werk afwisselend en uitdagend. Wat mij met name aanspreekt zijn de duurzame installaties, met de bodem of lucht als bron voor de benodigde warmte en koude kun je energiezuinige en comfortabele installaties maken. Hierbij gebruik ik graag water als energiedrager. Onze doelstelling is om de klant mee te nemen in de voordelen van dergelijke installaties. Vanuit milieuoverwegingen worden koudemiddelen steeds minder toegestaan in gebouwen, nog een reden om over te stappen op water.”

Hoe ervaar je de techniek als vrouw?

“Bij binnenkomst zijn klanten vaak verrast als ze zien dat ze met een vrouw te maken hebben. Dat zeggen ze soms zelf ook. Maar als we dan aan tafel gaan en ze zien wat je kunt, dan is het ook goed. Je hoeft maar een keer te bewijzen. Over het algemeen vind ik het best fijn om mannelijke collega’s te hebben. Mannen zijn vaak rechtdoorzee, ongecompliceerd en ’to the point’. Dit past ook wel bij mij als persoon. Van mannen hoor ik ook terug dat ik gewoon een van hen ben en dat is ook hoe ik het ervaar.”

Een samenwerking op maat

Ons team staat voor u klaar om u te helpen naar de juiste oplossing voor uw maatwerk vraagstuk

Meer Nieuws

bekijk alle Nieuws

Vrouw in de techniek – Nicole

lees meer

Zomer BBQ

lees meer

Video ’s Heeren Loo Vlissingen

lees meer

Visie op de toekomst van duurzaam vastgoed

lees meer

Zomervakantie

lees meer

Video Beroepscampus

lees meer