Circulair

Het besef dat sommige materialen serieus waarde hebben, is er al. Neem als voorbeeld het feit dat koperhoudende elementen beveiligd moeten worden in onze bebouwde omgeving. Vanuit die gedachte is het eigenlijk heel eenvoudig te beredeneren waarom slopen niet meer de juiste term is. Niemand gaat onvoorzichtig om met waardevolle zaken. Slopen wordt ontmantelen! Of zoals wij het noemen: ‘oogsten’. Zo blijft de maximale waarde van elementen en grondstoffen behouden.

Met Urban Mining breekt een nieuw tijdperk aan. Wij hergebruiken materialen met behoud van waarde. Dat proces begint al ver voor de daadwerkelijke ontmanteling, zodat alles direct van de project locatie kan worden afgevoerd naar de juiste bestemming. Grondstoffen die we uit de bebouwde omgeving halen, worden deels verwerkt tot nieuwe installatie onderdelen.

Als partner van Urban Mining hebben we de toegang tot een uitgebreide database circulaire materialen, welke wekelijks wordt aangevuld. Onze ambitie is om bij projecten in het voorontwerp te kijken naar beschikbare materialen en deze in te zetten voor het project.

Circulaire materialen kunnen ook ingezet worden binnen de techniek zolang de ambities voor energie neutraal niet belemmert (bijvoorbeeld verouderde pompen die meer energie verbruiken dan nieuwe pompen).

Daarnaast mag het gebruik van circulaire materialen het primaire proces binnen het gebouw niet beïnvloeden en de kans op storingen vergroten.

Check de video van Urban Mining over kabelgoten:

Referentie projecten en ervaring met circulair bouwen.

Na de transitie in energie en al diverse nul op de meter projecten te hebben gerealiseerd, is onze interesse gewerkt voor circulair bouwen. Vanaf de start van New Horizon zijn we betrokken bij het concept van oogsten en hergebruik van materialen. Ons bedrijf heeft kennis op gedaan door in werkgroepen deel te nemen en mee te denken over oogsten logistiek en materialen die de mogelijkheid hebben om hergebruikt te worden.

We zijn bij drie projecten betrokken:

1. Ontmanteling Rijkswaterstaat gebouw

Hier hebben wij New Horizon geadviseerd over mogelijk her te gebruiken materialen en de opslag van de materialen.

2. Kinder- en jeugdkliniek Emergis – Kloetinge

Een lopend project waar we binnenkort zullen starten. Hierbij zullen de materialen worden hergebruikt van het Rijkswaterstaat gebouw.

3. Nieuwbouw Eventum te Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom heeft de ambitie om het multifunctionele gebouw maximaal te voorzien van circulaire materialen. Het gebouw wordt in maart 2018 opgeleverd en wij zijn hier de installateur van de E+W installaties.

Een samenwerking op maat

Ons team staat voor u klaar om u te helpen naar de juiste oplossing voor uw maatwerk vraagstuk