Uitdagend project Veerse Kreek, succesvolle aanpak

19 januari 2024

Zeeland is een provincie waar toeristen graag genieten van de natuur, historische binnensteden en culinaire specialiteiten. De recreatiemarkt is dan ook een markt waarin DWT installatiegroep veel ervaring heeft opgebouwd en daarom vaak betrokken wordt bij mooie projecten in de regio.

In Wolphaartsdijk zijn wij bezig met het realiseren van 280 luxe vakantievilla’s, geïnspireerd op oude vissersdorpen. Fantastisch gelegen aan de zuidkant van het Veerse Meer, nabij de jachthaven van het authentieke dorpje Wolphaartsdijk.

Onze ambitie is om met een dergelijk project en een doelstelling om uiteindelijk 3 tot 5 woningen per week te bouwen. Wij hadden al snel door dat we onszelf een hoge ambitie moesten opleggen om dit project tot een succes te maken. Met name uitgekiende logistiek en modulair bouwen moesten zorgen voor een maximale urenbesparing op de bouwplaats.

Technisch is er ingezet op duurzame all-electric installaties, maar wel met een hoog comfortniveau voor tapwater. De villa’s zijn voorzien van veel en luxe douches. Er is ingezet op prefabpakketten per bouwfase en tevens werden er ruwbouw- en afbouwpakketten per woningtype samengesteld om ook het bestelproces en de montage op de bouwplaats te stroomlijnen. Het sanitair wordt door onze leverancier uitgepakt en voor gemonteerd en vervolgens tot in de woning gebracht in afsluitbare transportboxen.

Inmiddels zijn de woningen van fase 1 rond de zomervakantie van 2023 opgeleverd en klaar voor vakantiegangers en zijn wij gestart met de bouw van de volgende 100 nieuwe woningen. Deze 100 woningen in fase 2 bouwen we dit keer echter voor een nieuwe aannemer, namelijk Van Roey NV uit België. Het projectteam van DWT installatiegroep heeft direct ingezet op een proces van continue verbeteren met de aannemer en de andere bouwpartners.

Door die aanpak zien we het project verbeteren in bouwtijd en kwaliteit. De huidige fase zal begin 2024 worden afgerond en inmiddels lopen er al gesprekken over de laatste fase, die volgend jaar ook zou moeten starten.

Een samenwerking op maat

Ons team staat voor u klaar om u te helpen naar de juiste oplossing voor uw maatwerk vraagstuk

Meer Nieuws

bekijk alle Nieuws

Video Beroepscampus

lees meer

BIM partner ETAV

lees meer

Pinkstermaandag gesloten

lees meer

Hemelvaartweekend gesloten

lees meer

Acht monteurs gaan volledig elektrisch rijden

lees meer

Filmdag Waterstate Goes

lees meer