Het nieuwe gebouw zal volledig CO2-neutraal zijn, waardoor de ecologische voetafdruk tot een minimum wordt beperkt.

Sinds eind vorig jaar zijn onze monteurs aan het werk op het project Van Meer in Tholen. Er wordt een nieuw kantoorpand voor Van Meer gebouwd welke drie keer groter is dan het huidige kantoorpand.

Voor dit project verzorgt DWT projecten de E- en W-installaties.

De directie van DB Keukengroep heeft ons gevraagd een installatie te ontwerpen met hoge eisen op het gebied van gezondheid van de mensen, comfort en duurzaamheid. Onze Techniek en advies afdeling heeft deze uitdaging graag aangenomen en is tot een zeer succesvol resultaat gekomen.

Voor dit gebouw is gekozen voor een luchtwater warmtepomp HVRF klimaatsysteem met minimaal koudemiddel en tevens een WTW installatie met extra capaciteit om de CO2 waarde in het gebouw laag te houden.

Tevens is de LED verlichting van een intelligente sturing om onnodig branden te voorkomen en de gewenste lichtsterkte door de gebruikers in te laten stellen op basis van gebruik en functie.

Voor de duurzame mobiliteit van de klanten en personeel van DB keukengroep zijn voorzieningen gemaakt op het terrein voor het opladen.

Ook bij dit project heeft DWT installatiegroep een bijdrage kunnen leveren aan zijn missie samenwerken aan duurzaamheid.

De verbouwing van de silo is gebaseerd op de principes van Passief Bouwen: een extreem laag energiegebruik gekoppeld aan een hoge kwaliteit van leef- en werkklimaat. De silo is daarmee het eerste kantoor in Nederland met het certificaat ‘Passief Bouwen’, uitgereikt door de Stichting Passief Bouwen. Het totale elektraverbruik per jaar is 35000 kWh.


● Genomineerd voor de Betonprijs 2013
● Inspirerend en duurzaam kantoorgebouw
● Bekroond met PassiefBouwen Award 2012
● Een aangenaam en gezond werkklimaat


Uitvoerende werkzaamheden:
● Sanitaire installaties: water-, gas-, riolering- en hemelwaterafvoerinstallatie
● Klimaatinstallaties: water warmtepomp gekoppeld aan luchtbehandelingskast,
● Elektrotechnische installatie: volledig elektrotechnische installatie inclusief armaturen, data, telefonie, brand- en beveiligingssysteem

In opdracht van Farm Frites hebben we in een bouwteam de nieuwe installaties ontworpen en geïnstalleerd voor het hoofdkantoor.

De opdracht was een hoogwaardige energiezuinige installatie waarbij de installatie full electric is gemaakt. Voor de verwarming wordt gebruikgemaakt van de restwarmte uit de fabriek.

Deze installatie voldoet aan de hoogste comforteisen, in samenwerking met de huurder heeft deze installatie ook nog een mooie uitstraling gekregen.

Wij mochten hier als technisch aannemer de complete technische installaties ontwerpen en realiseren.

Een samenwerking op maat

Ons team staat voor u klaar om u te helpen naar de juiste oplossing voor uw maatwerk vraagstuk